На международния ден на спорта за развитие и мир

ДГ „Радост“ раздава награди

Над 80 деца  участваха в областния конкурс за детска рисунка „Аз обичам да спортувам“, организиран от детска градина „Радост“ като част от инициативите, посветени на нейния петдесетгодишен юбилей.

Петчленно жури определи  победителите в отделните възрастови групи. Председател на журито бе  Евгени Недев – председател на СБХ Габрово. Призови места заеха:

Рая Бошнакова, ДГ „Младост“ – 1-во място в 1-ва възрастова група;

Ивайло Христов, ДГ „Явор“ -2-ро място в 1-ва възрастова група;

Емили Цокова, ДГ „Мечо Пух“ – 3-то място в 1-ва възрастова група

Калина Янева, СУ „Райчо Каролев“ -1-во място, 2-ра възрастова група;

Ариф Арифов, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Градница, 2-ро място, 2-ра възрастова група;

Божидара Бойнова, НУ „Васил Левски“, 3-то място, 2-ра възрастова група.

Присъдени бяха и две специални награди, които отидоха при Александра Минчева, ДГ „Явор“ и Александра Недева , СУ „Райчо Каролев“.

В двете възрастови групи бяха раздадени сертификати и награди, за да се стимулира развитието на даровитите деца от Област Габрово. Наградите бяха връчени от директора на детската градина, г-жа Вероника Атанасова, на 6-ти април – денят, в който отбелязваме значението на спорта за еди по-мирен свят.

Всички желаещи могат да посетят и разгледат изложените рисунки на място в детската градина на 22-ри април, когато е и Денят на отворените врати в ДГ „Радост“ – Габрово.

12   23

 


 
 
 

         

 

konkurs1

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК.

konkurs2

 

 

novini roditeli

 

50 ГОДИНИ РАДОСТ В ДЕТСКИТЕ ОЧИ

  

Един град не може да се развива духовно и икономически, ако не е възпитал и изучил добре децата си. Едно дете не може да стане успешен човек, ако от най-ранна възраст не му е подадена ръка по пътя към знанието. Търсите доказателството – елате в Габрово.

 

Китното балканско градче гради своята просвета от десетилетия и днес редовно едни от най-високите постижения в конкурси, олимпиади и международни състезания се постигат именно от местни ученици. Част от тях обаче първо са минали през една от най-хубавите градини в областта. Сега тя празува 50-тия си рожден ден.

Детска градина „Радост“ отваря врати за своите първи възпитаници на 8-ми февруари през далечната 1973 година. Първият директор, Генка Господинова, и първите учителки посрещат 112 деца, разпределени в четири възрастови групи.

През 1998 година, детското заведение е обединено с детска градина ,,Знаме на мира‘‘ и приема общото име Радост. И така ден след ден, година след година няколко поколения директори / Ангелина Ганчева, Мариана Иванова, Христина Кокенска/, учители и помощен персонал, живеят  и работят с ентусиазъм и вяра, че това, което правят, ще остане за поколенията.

Днес просветителската традиция се продължава от млад и амбициозен екип, който гледа и към бъдещето на професията и на децата. Детската градина работи по няколко национални програми „Хубаво е в детската  градина“, „ИКТ в системата на предучилищното и училищното образование“ и различни проекти – „Активно приобщаване в системата на преучилищното образование“, „Подкрепа за приобщаващото образование“, „Дизайн шампиони“. Материалната база непрекъснато се обогатява и развива. От съвсем скоро децата се радват на открита външа площадка и кабинет по безопасност на движението по пътищата. 

Детската градина успешно си партнира  с част от спортните клубове и танцови школи в града - ОФК Янтра Габрово, ФК „Орловец-94“, ОБК Чардафон Габрово, танцова школа „Лиана“.

И разбира се поводи за гордост не липсват. Всяка година възпитаници на детското заведение печелят призови места в различни музикални и творчески конкурси.

„Трябва не само да знаеш какво е било преди теб – че преди 50 години е поставено началото на едно приказно място за деца, а и това, че трябва да вървиш напред и да оставиш нещо след себе си.“, казва  директорът на детска градина „Радост“ Вероника Атанасова.

Тя признава, че професията на учителя днес е още по изискваща и отговорна, защото „трябва да сме дигитални, да сме и интерактивни, да намерим своето достойно място в днешното забързано време, но и да не забравяме какво е било преди нас, да пазим корените си, гледайки напред“.

 

novini 1

              

           novini 2